Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği mevzusundaki fen birikimimizi ve deneyimimizi, bediiyat ve modern tasarımlarla birleştirerek ömür alanlarınıza kırat katmayı hedeflemektedir.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli başlı bir ahit aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayıcı baplardır.

Açılıp - kapanma nöbetlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu gidiş denetleme edilmelidir. 

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını geçirmek binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar acil pozisyon simultane kapının muhtemel olan en azca devir kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Binalarda belirli standartlarda önem alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Elektrikler kesik olduğunda birlikte geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu makaslamaklar korkulu durumların gaye göstericisidir.

Yangın çıkış kapısı istanbul Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Z tipi yangın merdiveni adını binalış şeklinden hileır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Sertifikasız yangın kapıları da akla yatkın maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir alternatif sunar.

Report this wiki page